ETIQUETATGE

A classe aquests últims dies hem estat treballant aquest tema a classe. Aquí us deixo les definicions del punts que el meu company i jo

hem tractat. A baix l’enllaç amb el taulell de PINTEREST.

COMERÇ JUST

El comerç just és una altre tipus de comerç que té com a objectiu establir un vincle comercial tottalment oposat al normal, entre els països ris de Nord ( consumidors) i els pobres del Sud ( productors). Aquesta xarxa està formada per associacions, ONG’s, cooperatives, empreses, artesans…

ALIMENTS SENSE GLUTEN

Són aquells tipus de productes naturals ( arròs, verdura, llet…) o  manipulats ( plats precuinats) aptes per a celíacs, persones que tenen intolerància al gluten. Per saber si aquests productes són aptes per a celíacs cal revisar-ho a la Llista d’Aliments Sense Gluten, o bé mirar a l’etiqueta del producte.

FSC

El Consell d’Administració Forestal, o FSC és una organització que acredita i certifica en l’etiqueta del productes, que aquell producte ha estat obtingut de manera sostenible als boscos, explícitament amb la fusta.

Etiquetatge de l’agricultura ecològica:

Expressa que l’aliment no ha estat sotmès a cap tractament químic i que aquest està fet de manera natural.

Etiquetatge d’ous:

Aquest estan dividits en tres categories: A, B i C. La A expressa la màxima frescura i qualitat i els números del 0 al 3 ens indiquen com són (0: ecològics, 1: campers, 2: de sòl, 3: de gàbies).

En aquests números que trobem escrits a la part exterior de l’ou trobem la informació referida a com és l’ou, d’on ve, la mida…

Producció integrada:

És un sistema agrícola de producció d’aliments de qualitat, mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient, amb la finalitat d’obtenir productes d’alta qualitat, minimitzar l’ús de productes agroquímics, optimitzar els mètodes de producció i disminuir els residus.

 

Feu click a l’enllaç per veure els meus pins a Pinterest:

Pins etiquetatge

 

CONECTOR ELÈCTRIC!

A taller vam fer un co0nector amb una capsa de sabates del tema que volguèssim. I ara que estem a informàtica hem fet una presentació explicant tot el procediment i la nostra opinió de’aquest treball.

Aquí us deixo la meva presentació! Espero que us agradi! 🙂

TOT APUNT PEL TREBALL DE SINTESI! @japex

El nostre grup s’anomena japex, i esta format per en Joan S. , la Xenia B. , la Eva G. , la Paula E. i jo, l’ Arnau A.

Aquest any el credit es basa en l’Edat mitjana, i en l’apartat de tecnologia volem fer una ruta itineraria per montblanc a traves d’una APP. Aquesta APP, la farem nosaltres mitjancant el programa “geo.aumentary”.

I per acabar, aqui us deixo l’enllac de la nostra carpeta compartida amb els nostres treballs previs a l’ APP.

 

 

 

APRENEM JUGANT!!

A classe de tecnologia hem començat aquest trimestre jugant!

El professor ens va proposar fer un repàs de l’energia mitjançant alguns jocs. Faig aquesta entrada per explicar-vos i recomenar-vos el meu joc preferit, Iberdrola Sustainbility Game.

Aquests joc, podríem dir que és un parxís entorn a les energies sostenibles. Tu pots escollirel nombre de jugador que vols que hi juguin i la dificultat amb la que vols jugar ( nen o adult).

Hi han tres tipus de caselles:

  • Les preguntes: Si caus en aquesta casella, has de respondre a la pregunta, i si ho fas correctament guanyes punts.
  • Iberdrola: Si caus en aquesta casella mous directament la teva fitxa a la següent casella d’Iberdrola, o sigui d’Iberdrola o Iberdrola.
  • En blanc: En aquesta casella no passa res, i passa el torn a següent jugador.

En fi, recomano aquest joc perquè és una manera divertida i eficaç per aprendre’t el temari o simplement per a fer un repàs.

http://a4.mzstatic.com/eu/r30/Purple4/v4/fa/95/a8/fa95a8c8-99dc-4943-6574-e56d270bfdfd/screen568x568.jpeg

ELECTROCITY, UNA NOVA EINA D’ESTUDI!

En aquest inici de curs, en l’assignatura de tecnologia (informàtica) ens hem estrenat amb el joc ELECTROCITY.

Electrocity és un joc que consisteix en desenvolupar la teva pròpia ciutat i a dependre dels teus recursos i de la teva energia. També aprens a respectar i a valorar l’opinió dels teus residents i a la natura. I finalment, aquest joc ens està ajudant a estudiar el tema del consum que estem treballant a classe, ja que es poden contruir centrals d’energia i cadascuna té les seves característiques.

Jo i un amic meu hem elaborat una web dedicada a aquest joc, aquí us deixo l’enllaç perquè el pogueu visitar. Espero que us agradi!

Cliqueu aquí  Web d’ Electrocity