Us donem la benvinguda al nostre Pinterest!

Us deixo el link d’un tauler de Pinterest que he fet amb el Marc Torrents:

PINTEREST

Agricultura ecològica: Kike 

L’agricultura ecològica, es pot definir de manera senzilla com un conjunt de tècniques agràries que no utilitza, en l’agricultura i ramaderia, de productes químics de síntesis com a fertilitzats, plaguicides, antibiòtics, etc., amb l’objectiu de preservar el medi ambient, mantenir o augmentar la fertilitat del sòl i proporcionar aliments amb totes les seves propietats naturals.

Producció integrada: Marc

La producció integrada és el conjunt de sistemes agrícoles d’obtenció de vegetals que utilitzen al màxim els recursos i els mecanismes de producció naturals i asseguren a llarg termini una agricultura sostenible, i introdueixen mètodes biològics de control, químics i d’altres tècniques que compatibilitzen les exigències de la societat, la protecció del medi ambient i la productivitat agrícola, així com les operacions realitzades per manipular, envasar, transformar i etiquetar productes vegetals acollits al sistema.

Aliments sense gluten: Marc

Hi han tres tipus d’aliments sense gluten:

  • Aliments de gluten per naturalesa: Són aliments que no contenen gluten en la seva naturalesa i que no han estat manipulats prèviament.
  • Aliments específics per a celíacs: Són aquests productes elaborats especialment per a celíacs, que es troben en farmàcies, botigues de dietètica i supermercats,
  • Aliments elaborats: Grup majoritari de productes que es troben principalment en supermercats i que per saber si són aptes per a celíacs, caldrà consultar la Llista d’Aliments Sense Gluten

FSC: Marc

Aquesta etiqueta internacional per a productes forestals, garanteix que el producte prové d’un bosc gestionat segons els Principis i els Criteris de gestió forestal del FSC.

Etiquetatge dels ous: Kike

L’etiquetatge d’ous correspon a un codi de nombres vermells que es grava en la pela dels ous. És una norma que regeix en molts països; la norma Europea va ser posada en funcionament l’1 de gener de 2004 enumerant la gramàtica a la qual ha d’acollir-se aquest codi. Els ous europeus han de tenir la data de caducitat des de l’1 de juliol de 2005. L’etiqueta és obligatòria en tots els ous amb categoria A de qualitat.
Comerç just: Kike                                                

El comerç just és una forma alternativa de comerç que té com a objectiu canviar les relacions comercials entre els països rics del Nord (els consumidors) i els països empobrits del Sud (els productors). La xarxa de comerç just està formada per associacions, ONG’s, cooperatives, empreses, artesans… i es basa en les normes següents:

  • Assegurar als treballadors un salari digne.
  • No acceptar mà d’obra infantil.
  • Igualtat entre homes i dones.
  • Afavorir la realització de projectes de desenvolupament solidari en benefici de la comunitat.
  • Ser respectuosos amb el medi ambient.
  • No privilegiar els cultius d’exportació en perjudici dels cultius de consum local necessaris per a la població.
  • Estructures democràtiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *