Aliments sense gluten

Els aliments sense gluten són aliments aptes per als celíacs, gent alergica al gluten.
Evidentment, doncs, s’etiqueten aquests aliments perquè es pugui distingir d’un aliment amb gluten amb d’un altre sense.
Aquests tenen la funció de confirmar que l’aliment no porta gluten. Sovint, per acoseguir que els aliments tinguin les mateixes propietats sense gluten, es necessiten molts aditius, cosa que en llegir els ingredients, dóna la sensació de que l’aliment no és sà.
controladoporface

La producció integrada

La producció integrada és el conjunt de sistemes agrícoles d’obtenció de vegetals que utilitzen al màxim recursos i mecanismes de producció naturals, assegurant una agricultura sostenible. És molt semblant a l’agricultura ecològica, amb la diferència de que la producció integrada utilitza productes agroquímics, en una certa mesura.

Producció_integrada_logog

L’agricultura ecològica

Segons el diccionari, es descriu agricultura ecològica com una modalitat  agrícola en la qual no s’utilitzen productes químics. A demés, contrariament a l’agricultura tradicional, intenta ser ambientalment sostenible.

L’etiquetatge dels productes ecològics només serveix per que els consumidors puguin saber si els productes que compren són o no són ecològics, ja que l’agricultura ecològica sempre segueix unes normes que regulen la seva producció.

logo-agricultura-eco-ue

 

Construcció d’un corrent elèctric

 1. Eines i materials
 2. Esquema elèctric
 3. Procés de construcció
 4. Opinió personal

Eines: Barrina i tisores.

Materials: Caixa de cartró, cables elèctrics, pila de petaca, fotografies, LED, resistència, canyeta, cinta aïllant, fundes per plastificar, noms fotografies i enquadernadors.
WIN_20160309_13_40_21_Pro

 

Esquema elèctric:

Circuit elèctric

Procés de construcció:

Primer de tot, es prepara la idea de la caixa (ón es situaran les fotografies, el LED…). Després s’aplica.

 1. Enganxar les fotografies amb els seus noms a la caixa.
 2. Plastificar caps
 3. Fer forats amb la barrina al cosat de les fotografies i dels noms. A continuació, posar els enquadernadors pels forats

WIN_20160309_13_39_26_Pro

 1. Conectar els enquadernadors de les fotografies amb els enquadernadors dels seus noms respectius (per dintre de la caixa).

WIN_20160406_13_23_27_Pro

 1. Fer tres forats més, un pel LED i els dos altres pels cables que utilitzarem per conectar les fotografies amb els seus noms.

WIN_20160406_13_36_27_Pro

 1. Muntar el LED: pelant l’extrem dels cables, es junta pel cable llarg del LED els cables que conectaran amb la càrrega negativa. Del cable curt del LED només hi haurem de conectar un cable llarg.
  El circuit que conecta el cable llarg amb la càrrega negativa s’ha de fer de la següent manera: conectar amb el cable llarg del LED un cable, des del qual s’ha de conectar una resistència, la qual conecta amb un cable, el qual conecta amb la càrrega negativa.
  Els dos cables conectats als “cables” del LED s’han de ficar dintre d’una canyeta.
  Finalment, afegim un ultim cable llarg conectat a la càrrega positiva.

WIN_20160413_13_26_09_Pro

WIN_20160413_13_55_44_Pro

Durant aquests processos, es pot utilitzar cinta aillant per evitar curtcircuits i per que els cables conectin millor.

 

Opinió personal:

A mi, m’ha agradat fer aquesta activitat perquè, a part de que és prou divertit intentar enllaçar les fotografies de l’altra gent, és una manera fàcil però efectiva de veure com funciona un circuít electric i quines coses es poden fer amb ell.

Cap Odyssey

Cap Odyssey és un joc educatiu on, a part de passar-ho bé, aprens informació sobre els aliments, d’on provenen, com s’aconsegueixen, les dificultats…
Es podria anomenar simulador d’agricultura, perquè no només és realista; està ambientat en uns temps reals amb unes crisis reals, pots fer-ho millor, pitjor o igual que les persones que realment s’hi van dedicar.

· A mi el joc em sembla bastant bo i molt ple, el nivell 1 ja dura una bona estona i té molt contingut, no puc esperar a veure què aprens després.

· En el joc per produir aliments has de comprar terrenys on podràs produir aliments, els bàsics són la carn, el blat i el blat de moro. Però per produir-ne i mantenir el terreny has de pagar uns diners, el problema bàsic. Els problemes amb què et vas trobant després són problemes més complexos i que també costen diners de solucionar; exemple: a vegades hi ha massa aigua en el terreny, i quan arriba al màxim s’espatlla el terreny i ja no produeixes.

· Per millorar la granja pots anar comprant més terrenys, pots pagar diners extres per comprar màquines com tractors, pots millorar la capacitat i pots comprar fertilitzants.

· Aquest joc és realista, està ambientat en un temps realista, té unes crisis, i a més té unes dificultats que es troben en la vida real. La manera de produir no és gaire contaminant, però quan compres màquines com tractors contamines bastant més.

· No hi han gaires maneres més de plantar aliments intentant evitar la contaminació, però si es pogués (encara no estem a l’època on es van crear), utilitzaria hivernacles per produir més i intentaria d’aquesta manera utilitzar menys màquines o altres mètodes contaminants.
Captura de pantalla 2016-02-09 a les 19.17.32 Captura de pantalla 2016-02-09 a les 19.19.24Captura de pantalla 2016-02-09 a les 19.19.39

Imatges d’exemple, hi ha bastants nivells i en cadascun passen coses diferents.