Etiquetatge

Avui repassarem 3 conceptes del nostre dia a dia en el menjar. Aliments sense gluten, Agricultura ecològica, i producció integrada.

  • Aliments sense gluten: Són aliments que no contenen gluten en la seva naturalesa i que no han estat manipulats prèviament. Per exemple, arròs, blat de moro, carn, peix, verdura, fruita, llet, ous…
  • Agricultura ecològica: L’agricultura ecològica o agricultura biològica és una modalitat agrícola en la qual no s’utilitzen productes químics de síntesi:
  • Producció integrada: el conjunt de «sistemes agrícoles d’obtenció de vegetals que utilitzen al màxim els recursos i els mecanismes de producció naturals i asseguren a llarg termini una agricultura sostenible

Grups de Crèdit de Síntesis

Aquesta setmana anem de Crèdit de Síntesis, a treballar el món medieval, a un camp d’aprenentatge, a 2 quilòmetre de Francolí, i a prop del monestir de Poblet.

Esperem aprendre molt, i a la vegada divertir-nos molt!!!!

Per fer el Crèdit, em fet diversos grups (el nostre es diu ccfps, que són les inicials dels integrants), amb un logo cadascú. Aquí teniu el nostre.

logo

També tenim el nostre Google dites, on em penjat la nostra feina feta.

Google sites

Nova activitat de tecno!!

Una vegada més, és un joc. Tracta de que tu siguis un granger, i t’has de cuidar de la teva granja.

M’han fet respondre unes preguntes, però al final hus deixo l’enllaç.

-Valora el joc

És un joc autodidacta, ja que has de prendre les decisions correctes, perquè la teva granja vagi correctament. També pots practicar anglès, ja que la versió oficial, està en anglès.

El punt negatiu és que te molt poques opcions. Hauria d’haver altres més opcions que el facin més dinàmic
-Que has de fer per produir aliments? Quines limitacions o dificultats t’imposa el joc perquè no puguis produir-los? Com ho pots solucionar?

Per produir aliments, has de millorar els teus camps, i prepara-los per poder conrear. Has de tenir aigua, i sobretot, diners, per comprar al mercat. A més el temps i el mercat també poden dificultar la teva experiència. Els diners són la principal limitació per obtenir el que vols. Pots solucionar-ho, prenent les decisions calculant el que et gastaràs, i que voldràs fer en el futur

-Que pots fer per millorar la teva granja?

Pots comprar tractors perquè el conreu et vagi més automatitzat, i més ràpid. També has de preparar al màxim les teves terres.
-Creus que aquest joc s’assembla a la realitat? Per què? Penses que aquesta manera de produir pot contaminar el medi ambient? Per què?

El joc s’assembla a la realitat, tot i que va una mica més ràpid. Et permet posar-te a la pell de un granger (en qüestions de calcular despeses, calcular el temps, i que ets sortirà més a compte).

L’únic problema que pots tenir a la vida real, en aquesta situació, és que a base de contractar tractors, i vehicles per conrear, pots contaminar el medi ambient.
-Penses que es podrien produir aliments d’una altra manera? Quines són les teves propostes?

Es podria produir aliments, amb un tipus de compost, orgànic, que vagi més ràpid de lo normal, i així, poder prescindir de tractors, o altres elements contaminants.

 

Per jugar al joc clica aquí

Guio sobre la historieta de la energía!!!!:)

Es tracta de fer una historieta a partir de la eina powtoon, que deixare l’enllaç perquè el pogueu explorar. En aquesta activitat es realitza un vídeo per poder tractar la idea de l’estalvi d’energia. Sigues creatiu i fes tu una!!!! Seria d’agrair que si en feu algún, deixeu l’enllaç en el comentari perquè tothom pugui veure’ls i si n’hi ha molts faré una secció:)

MOLTES GRÀCIES

El meu guio=Guio

Enllaç powtoon=powtoon

Nova activitat de tecno!!!!!!!!

Aquesta vegada va de jocs! A l’espai virtual de l’ins Alella ens han posat una selecció de jocs relacionats amb l’energia. Els he provat tots i el que més m’ha agradat és sustainability game, de Iberdrola. És com una oca, però per avançar, has de respondre preguntes ralacionades amb la energia.

Per accedir al joc clique aquí

Que el disfruteu!!!!!!