Montblanc!

Dins el google sites que vaig penjar a l’entrada anterior hi podreu veure activitats de socials i de tecno, dins d’aquestes ultimes, amb el grup que som (4 components) cadascun ha buscat informació de 3 monuments de Montblanc i ho hem escrit en català, castellà i anglès, hem fet un collage i un video.

A continuació posarè la informació dels meus 3!!:

El Carrer de la Civaderia

Català:

El carrer de la civaderia és un dels carrers més representatius de Montblanc d’estil gòtic i del segle XV. En el carrer es veuen dues arcades fetes amb grans carreus, lleugerament apuntades.

Castellano:

La Calle de la “ Civaderia” es una de las calles más representativs de Montblanc de estilo gótico y del siglo XV. En la calle se ven dos arcadas hechas con grandes sillares, ligeramente apuntadas.

English:

The street of “Civaderia” is one of the most representative streets of Montblanc. Is a gotic style street and is from the fifteenth century. There are two arches made of large stones, slightly pointed.

My-Slidely-Collage

video, carrer de la civaderia

 

El palau reial

Català:

El Palau Reial és un edifici de Montblanc que se situa al carrer Guillem Llordat. És d’estil gòtic i es dels segles XIII i XIV. Té una façana de carreus de pedra treballada i la planta és rectangular. De la part interior se sap molt poc, per tant, de moment no es pot dir res ni dels elements de suport ni de la coberta. Abans hi havien a la part exterior com a portes arcs de mig punt, però ara aquests arcs estan casi tapats. Només queden una mica de restes, però suficients per saber el que eren anteriorment.

 

Castellano:

El Palacio Real es un edificio de Montblanc que se situa en la calle Guillem Llordat. Es de estilo gótico y es de los siglos XIII y XIV. Tiene una fachada de sillares de piedra trabajada y la planta es rectangular. De la parte interior se sabe muy poco, por lo tanto, de momento no se puede decir nada ni de los elementos de apoyo ni de la cubierta. Antes habían en la parte exterior como puertas arcos de medio punto, pero ahora estos arcos están casi tapados. Sólo quedan un poco de restos, pero suficientes para saber lo que eran anteriormente.

English:

The Royal Palace is a building of Montblanc that is located on the street “Guillem Llordat”. Is a gotic style Palace and is of the thirteenth and fourteenth centuries aproximatly. It has a facade of ashlar and carved stone and floor is rectangular. We don’t know nothing of the inside part of the Palace, and we aren’t going to talk about support elements and cover. In the past there were arches semicirculars like doors, but now these arches are very covered.

My-Slidely-Collage 2

video, palau reial

 

Portal de Sant Jordi

Català:

El portal de Sant Jordi és un portal o torre fortificada que se situa a la part sud de les muralles de Montblanc. És d’estil gòtic i apròximadament del segle XIV. Està construït amb carreus de cares polides. La portalada d’entrada a la vila presenta un doble arc adovellat de mig punt. S’hi observen espitlleres, obertures llargues i estretes i merlets coronant la torre. Anteriorment el portal es tancava amb rastells. A l’interior del portal hi ha l’inscripció de la llegenda de Sant Jordi.

Castellano:

El portal de Sant Jordi es un portal o torre fortificada que se sitúa en la parte sur de las murallas de Montblanc. Es de estilo gótico y aproximadamente del siglo XIV. Está construido con sillares de caras pulidas. La portalada de entrada a la ciudad presenta un doble arco adovelado de medio punto. Se observan aspilleras, aberturas largas y estrechas y almenas coronando la torre. Anteriormente el portal se cerraba con rejas. En el interior del portal está la inscripción de la leyenda de Sant Jordi.

English:

The portal of Saint “Jordi” is a portal or fortified tower that is located in the southern part of the walls of Montblanc. Is a gotic style portal and is aproximatly of the the fourteenth century. It is built with ashlar of polished faces. The portal of entry to the town presents a double voussoir semicircular arc. There are loopholes, long and narrow openings and battlements crowning the tower. In the past, the site was closed with grilles. Inside the portal there are an inscription on the legend of Saint “Jordi”.

My-Slidely-Collage 1

video, portal de st. Jordi

 

Espero que us hagi agradat! 🙂

Treball de síntesis!

Aquest any per fer el Treball de Síntesis anem a l’Espluga de Francolí, al monestir de Poblet i a Montblanc!

A classe de tecnologia amb els grups del treball el qual el meu és: Ariadna, Mario i Àlex i ens diem CREED, estem fent una activitat de realitat augmentada per poder identificar ràpidament els monuments i edificis de Montblanc.

El logo del meu grup és aquest:  🙂

CREED

Aquí està la nostra web sites que hem creat:

web google sites

CAP ODYSSEY! :-)

Cap Odyssey és un joc que ens ha ensenyat el profe de tecno, en que has de treballar en un camp i has de produir tu els aliments per poder viure d’ells… Es un joc força entretingut i interessant.

Si voleu jugar cliqueu a la fotografía:

granja-1024x708

El profe, tambè ens ha dit que contestem unes preguntes que parlen sobre el joc. Les deixo a continuació:

CAP ODYSSEY