Sites d’etiquetatge!

Com a continuació del treball sobre la conservació dels aliments ara ens ha tocat fer un treball sobre l’etiquetatge dels aliments. Aquest treball ha consistit en buscar informació sobre diferents mètods d’etiquetatge dels aliments i també hem buscat imatges, i les hem afegit al treball. Aquesta feina l’hem penjat a un nou sites. Aquest treball l’he fet amb l’Eva Cruz i l’Elena Prieto.

Aquest és l’enllaç del sites!

Sites: conservació i etiquetatge!

Hem creat un sites on hi hem penjat informació sobre la conservació dels aliments per grups de 4 persones. Jo l’he fet amb la Marta Ll., l’Eva C., i  l’Elena P. Ens hem repartit les feines i jo he fet l’escabetxada, la conservació amb augment de temperatura i els additius. El grup es diu EJEM, i aquest és el logo:

logo grup

 

Enllaç del sites

Espero que us agradi!

 

Infografia sobre com canviar de disfressa al scratch

Com ja sabeu, a informàtica hem treballat bastant amb l’scratch. Doncs ara hem hagut de explicar el funcionament del scratch amb una infografia. Cadascú feia un apartat diferent del scratch, i jo he explicat com canviar de disfressa als personatges del scratch. Aquest és l’enllaç de la meva infografia. Espero que us serveixi d’ajuda, i us animo a que proveu l’scratch.

Collages i videos sobre el crèdit de síntesi

L’últim treball que hem hagut de fer de tecno es tracta de fer collages (amb slidely) i videos (amb magisto) sobre els monuments dels quals havíem buscat informació anteriorment, i penjar-los aquí. Les ftografíes usades tenen copyright, però són fotografies fetes pel professor, que ens ha donat permís per a usar-les.

Aquests són els collages que he fet jo:

PLAÇA DEL MERCADAL                                 BARRI CALL                            

Barri del Call- Collage    collage plaça del mercadal

   ESGLÉSIA DE SANTA MARIA

I aquests sónEsglésia de Santa Maria- Collage els enllaços dels meus videos:

Enllaç video Plaça del Mercadal

Enllaç video Església de Santa Maria

Enllaç video Barri Call

 

Google sites del crèdit de síntesi

Una de les feines que vam fer aquí va ser buscar informació sobre diferents monuments de Montblanc (que és el lloc on feiem les colònies principalment) i penjar-la al google sites en tres idiomes diferents: català, castellà i anglès. A mi em va tocar buscar informació sobre el Barri del Call, l’Església de Santa Maria i la Plaça del Mercadal. Us deixo l’enllaç del sites!

Enllaç google sites

Crèdit de síntesi

Abans de setmana Santa vam treballar el crèdit de síntesi, però jo em vaig posar malalta i no vaig poder anar a les colònies. De totes maneres, aquí, a classe, vaig treballar i després us ensenyaré els treballs que hem fet. El meu grup de treball es diu “Paco i companyia”, i està format per: la Lucila C., l’Adrià S. , el Pol T. i jo.  Aquest és el logo del grup:

Sin títul

Espero que us hagi agradat!

Agricultura ecològica

Com que aquests dies hem estat treballant en temes sobre l’agricultura havíem de fer una infografia sobre els dos tipus d’agricultures que hem estudiat: l’agricultura ecològica i l’agricultura tradicional. La infografia s’havia de fer en parelles, i jo la he fet amb la Marta Lladós. A veure que us sembla!

Infografia de l’agricultura

Valoració del Joc “Cap Odyssey”

Hola!

Aquesta setmana a tecnologia hem treballat individualment amb “Cap Odissey” un joc en el que tens una granja i l’has de cuidar, i sobretot produir aliments i no quedar-te sense diners. Havíem de contestar unes preguntes sobre aquest joc. Us les deixo aquí!

Aquest és l’enllaç del joc. per si hi voleu jugar:

Enllaç “Cap Odyssey”

Valora el joc:

Trobo que “Cap Odyssey” és un joc que tot i que a mi no em sembli gaire real està ben fet. Em sembla que el fet de que hi hagi diferents objectius per a cumplir fa que el joc sigui més entretingut. També trobo que és original que hi posin els mesos que han passat en el joc, ja que així et fas una idea per anar creant una estratègia a poc a  poc. El mercat és com la base del joc, ja que sense ell, un cop se’ns acabessin els diners no podríem continuar jugant. Però crec que si sempre has de produir el mateix (cereals i carn) el joc es pot acabar fent una mica avorrit.

Que has de fer per produir aliments? Quines limitacions o dificultats t’imposa el joc perquè no puguis produir-los? Com ho pots solucionar?

Per a produir aliments pots o plantar diferents cereals o bé posar vaques al teu terreny, amb l’objectiu d’aconseguir carn. Les limitacions o dificultats amb les que més ens podem trobar són la falta de diners, ja que es necessiten diners per a poder plantar cereals o posar vaques. Això al principi no és cap problema, ja que en el joc ja et venen 50.000 monedes incloses, però quan se’t acaben pots vendre carn o cereals que ja hagis obtingut per a poder aconseguir més diners. També hi ha èpoques que van millor per a cultivar cereals i èpoques que van pitjor.
Que pots fer per millorar la teva granja?

Pots comprar tractors, tot i que solen ser cars i augmentar l’emagatzematge de carn i cereals.

També crec que per a millorar la teva granja una bona estratègia pot ser omplir la meitat del terreny amb cereals, i a l’altra meitat hi pots posar vaques. Després t’hauries d’esperar que les vaques et poguessin aportar carn i els cereals et donessin els cereals necessaris i un cop ja ho tinguessis tot ho podries vendre, per a aconseguir diners, però procurant no quedar-te sense carn ni cereals, ja que són necessaris per a poder complir els objectius.

Creus que aquest joc s’assembla a la realitat? Per què? Penses que aquesta manera de produir pot contaminar el medi ambient? Per què?
Crec que aquest joc no s’assembla gaire a la realitat, perquè en el joc és massa fàcil guanyar i sobretot perdre diners, i pots passar de ser molt pobre a ser ric de cop i viceversa.
Jo crec que aquesta manera de prodüir aliments no contamina gaire, ja que els productes que s’usen són naturals, i no hi ha fàbriques, encara que si som realistes podem pensar que els fems de les vaques contaminen el medi ambient si no els llencem a un lloc segur.
Penses que es podrien produir aliments d’una altra manera? Quines són les teves propostes?

Hi ha més maneres de produir aliment, però la majoria contaminen, ja que no es produeixen en granges, si no en fàbriques. A les granges també hi podem posar més animals, com ovelles i porcs, però la manera de produir aliment continua sent la mateixa.

Joc de preguntes amb les parts de l’ordinador

No sé si ho recordeu, però al Desembre vaig penjar una entrada, on us havia deixat l’enllaç d’un prezi sobre les parts de l’ordinador. Doncs bé, allò era com un “guió” per a poder fer després un joc de preguntes sobre les parts de l’ordinador amb l’scratch! Us animo a que hi jugueu, així podreu aprendre més coses sobre els ordinadors al mateix temps que poseu a prova el que ja sabeu. Aquí us deixo l’enllaç del joc:

Enllaç del scratch

Per si no vau poder veure la entrada on vaig penjar el prezi us deixo el seu enllaç aquí:

Prezi antic sobre les parts de l’ordinador

 

Scratch de “com podem estalviar energia”

Hola! Fa poc vaig penjar una entrada informant-vos de que estàvem fent un guió de com estalviar energia. Aquell guió és tot el que he posat en aquesta presentació de scratch. Jo trobo que canvia molt el guió i l’scratch, però és només perquè a l’scratch hi veus personatges, en canvi al guió no. Us animo a que mireu la meva presentació, i així també aconseguiu uns quants mètodes per a estalviar energia a casa.

Enllaç presentació