Semàfor amb Arduino

En les últimes setmanes d’informàtica jo i un amic hem estat fent un semàfor a partir de lets i una placa base. Seguint els passos d’una revista i construint-ho amb materials ben entretinguts, hem aconseguit fer-lo funcionar!

Material:

-Tres let, un verd, un groc, i un altre de vermell

-Una placa base

-Quatre cables de conexió

-Programa d’Arduino

Hem penjat aquest video al youtube, si voleu veure’l, cliqueu a la imatge.

Examen d’un ordinador

Amb la web de Scrtach, jo i un amic em fet un examen sobre les parts d’un ordinador. Abans vaig fer una presentació d’això, i si voleu podeu repasar-la i després provar amb l’examen.

Si voleu anar-hi, cliqueu a la imatge.

 

La pàgina del meu amic: http://alnuvol.info/2015top/

Els Residus

Fa un temps vaig fer un Powtoon parlant dels residus i per alguns problemes no l’he pogut penjar però ja està aquí. És un Powtoon que parla sobre els residus, què són, què fan, i què podem fer per reduïr-los. Si el voleu veure us el deixo aquí.

Powtoon dels Residus:

Postal de Nadal

Aquestes vacances de Nadal he estat fent un Powtoon d’una petita (molt breu) història de nadal. Us deixo un enllaç aquí i no hauria sigut possible sense la col·laboració de Pau T. -també teniu aquí el seu bloc-

Cliqueu a la imatge

Bloc d’en Pau: Cliqueu aquí

Efecte hivernacle

Fa un temps vaig penjar una entrada on explicava el canvi climàtic; aquella era una part del treball i aquí teniu la segona part del treball, una infografia de l’efecte hivernacle, aquest treball està fet per l’Àlex S. Us deixo una imatge de la infografia, un enlaç d’aquesta, un enllaç de la pàgina del meu company.

        Cliqueu a la imatge per veure-la millor

 

Àlex S. :    http://alnuvol.info/2015sca/

 

L’interior d’un ordinador

Fa poc vaig fer un presentació al google drive sobre l’interior d’un ordinador.  En la presentació he deixat alguns enllaços  per amés informació. A sota teniu un enllaç per poder visualitzar-lo.

sin-titulo

Cliqueu aquí

Hour of Code

Fa poc, vam visitar una pàgina nova que es deia Hour of Code. Aquesta pàgina t’ensenya a programar i agafen com a model varis jocs famosos. D’aquests jocs ne’n fan aproximadament uns 10 nivells i en cada nivell, has de programar un personatge per a que fagi l’objectiu que et demanen. És molt entretingut i ho recomano a tothom! Aquí sota us deixo una imatge de com és el joc i com és un dels nivells.

hour-of-codeangry-birds-hour-of-code

En la primera imatge us ensenyo com és la pàgina i en l’altre com és el primer nivell de l’Angry Birds

Si voleu començar a jugar, cliqueu aquí.

Projecte Electrocity

El nostre professor ens va proposar de fer una web parlant de l’Electrocity que és un joc que ja vaig comentar fa un temps. Aquí us deixo una captura de pantalla que he fet i un enllaç per si la voleu mirar.

sin-titulo

Si voleu anar, cliqueu a la imatge.

Canvi Climàtic

Aquí us deixo una nova infografia del canvi climàtic, una infografia que explica el perquè del canvi climàtic, el què comporta i el que podem fer per evitar-ho. A part aquest treball està fet amb un company de classe i ens hem dividit les infografies i demà tindreu una altra infografia fet per ell. Us deixaré el seu blog per a que el pogueu veure.

Infografia:

canvi-climatic

 

Link per si no el podeu veure: Cliqueu AQUÍ

Central eòlica

Aquest any em començat el tema de les energies renovables i per això us he portat aquesta infografia. L’energia eòlica és aquella produïda pel vent que transformada amb un sistema es converteix l’energia mecànica en electricitat. Aquí abaix us deixo la infografia i un link a la pàgina d’endesa educa amb un video que ho explica molt bé.

dibuix-sense-titol-2

Pàgina d’endesa: http://www.endesaeduca.com/Endesa_educa/recursos-interactivos/produccion-de-electricidad/xiii.-las-centrales-eolicas

Infografia per si no la veieu bé: https://docs.google.com/drawings/d/1JUvZ8HX7DTx5CANtSH9cIvUNLolk0OISUjlcHfTuU-I/edit