Primera prova del concurs d’energia!

En aquesta primera fase hi haurà dues proves de preguntes 🙂 ! Els dos grups que guanyin en cada classe podran escollir grup de treball per la segona fase, que hauran de ser mixtos. A més a més, tots els grups podran escollir treball (central energètica) i joc de l’energia per ordre de puntuació 8-) .

La primera prova de preguntes, com ja sabeu, es troba relacionada amb el joc electrocity. Ja has jugat 8-) ?

Les preguntes per la vostra ciutat són les següents:

1) Com pots fer que els teus ciutadans i ciutadanes estiguin contents o contentes? I que no ho estiguin?

2) Com pots guanyar diners? I com pots arribar a perdre’ls?

3) Que és millor apujar o abaixar els impostos? Per què?

4) És important vendre carbó i/o gas natural? Per què?

5) Com pots millorar l’aportació d’electricitat? I empitjorar-lo?

6) Que pots fer per millorar el medi natural? I per empitjorar-lo?

7) Penses que aquest simulador representa la realitat? Per què? (Valor doble)

Cada pregunta val 10 punts, excepte la 7 que val 20 punts. L’ortografia i l’expressió us donaran fins a 20 punts :) !

Les respostes del vostre grup les heu d’enviar amb un comentari en aquesta entrada  😎 . Cal que poseu el nom del grup i els seus membres  😉 !

19 comentaris a “Primera prova del concurs d’energia!

 1. PROVA 1 Concurs d’energia

  1. Com pots fer que la gent de la ciutat estigui contenta? I que no ho estigui?
  Perquè la gent de la ciutat estigui contenta s’han de baixar els impostos, perquè a la gent no li agrada pagar massa. També va molt bé per enriquir la població, plantar boscos, construir alguna fabrica d’energia perquè a les cases arribi la llum, electricitat… i construir també alguns llocs turístics com termes, platges, muntanyes per escalar i fer caminades… tot ben proporcionat.
  Perquè la gent no estigui tant contenta hem de pujar els impostos i posar boscos, termes, centrals nuclears… de manera desproporcionada o simplement no posar res.

  2. Com pots guanyar diners? Com pots quedar-te sense?
  Per guanyar diners una de les coses més importants que podem fer és comprar i vendre gas i carbó i passar de torn, també has d’ intentar tindre prou població per que et paguin els impostos per pocs que siguin.
  I per quedar-se sense diners hauries de pujar els impostos, perquè la gent del poble sanes anant. Apart com em comprovat si no tens mínimament a la gent contenta van baixant els diners fins que arribes a nombres vermells, una altre manera de baixar els diners seria si tendre les barres d’electricitat i l de la naturalesa al color mes fosc.

  3. Que es millor pujar o baixar els impostos?
  Nosaltres creiem que hauries de tindre els impostos baixos, perquè la gent no li agrada malgastar els seus diners amb impostos i llavors la gent se’n va anant poc a poc, i quantes menys persones tens menys diners et donen els habitants.

  4. Es important vendre carbó i gas natural al mercat?
  Sí, perquè com em vist al passar el torn veus que t’han pujat una mica els diners i a mes a més va bé tindre’l i al vendre’ estem fen un be per als altres pobles o ciutats

  5. Com pots millorar el subministre de l’electricitat? I com pots empixonar-lo?
  Pots millorar el suministre d’electricitat construint alguna fabrica energètica o d’electricitat i intentar no gastar tota la que tenim.
  Per empixonar-lo el que hauries de fer 1 o 2 fabriques d’electricitat i construir camps de futbol, fires… i tot de coses que consumeixen més electricitat de la que els teus recursos et poden oferir.

  6. Com pots millorar el medi natural? I com pots empixonar-lo?
  Per millorar el medi natural no tindries de treure els boscos i muntanyes que et venen al principi. A més, podries plantar un bosc d’aquells que serveixen per fer excursions.

  7. Penses que aquest simulador representa la realitat?
  Nosaltres creiem que mes o menys representa la realitat, ja que en el joc es troben els impostos, pots fer llocs o activitats per turistes… Es un bon joc que sembla real i que es molt divertit.

  Eva G., Anna B., Paula E., Ariadna J.

 2. 1. En la teva ciutat, com pots fer que la gent estigui contenta? I com no?
  Podem fer espais públics d’oci com per exemple, un parc aquàtic, i també no contaminar gaire, fent boscos, i parcs naturals. Pots no fer-ho posant molta central elèctrica, produint molta contaminació, i no posant cap espai públic d’oci.

  2. Com pots guanyar diners? Com pots arribar a números vermells?
  Pots guanyar diners fent pagar més impostos a la gent, i fent una economia sostenible. Pots arribar a números vermells gastant molt i produint poc, llavors hauràs de pagar el que et falta i t’aniran baixant els diners.

  3. Què és millor, pujar o baixar els impostos?
  És millor abaixar-los, però no al zero, perquè si no entres en bancarrota. Si els baixes la gent està més contenta i augmenta la població, per tant, més gent que pagarà impostos i pots arribar a guanyar més.

  4. És important vendre carbó i gas natural? Perquè?
  És important vendre’n però sempre t’has d’assegurar que en tinguis suficient per a la teva ciutat i que baixi el preu al mercat.

  5. Com pots millorar el teu subministre d’electricitat? I com pots empitjorar-lo?
  Els teus subministres d’electricitat els pots millorar posant-hi més i més potents centrals elèctriques, i alhora gastant-ne poca. Pots empitjorar-lo no construint cap central i gastant-ne molta.

  6. Com pots millorar el medi natural? I com pots empitjorar-lo?
  Pots millorar-lo sense construir cap central energètica contaminant (com la nuclear, o la de gas) i construint parcs naturals, i granges; equilibrant-ho tot. Pots empitjorar-lo contaminant la ciutat, o sigui, construint fàbriques i centrals elèctriques contaminants i sense construir cap parc natural o granja.

  7. Penses que aquest simulador representa la realitat?
  No l’acaba de representar del tot, però s’hi acosta.
  Els punts “febles” d’aquest joc són: el canvi de torns tan brusc que es pot fer, el canvi del medi natural o l’electricitat en respecte als dies que passen i que no és tan fàcil equilibrar una ciutat.
  Per tant, nosaltres creiem que és un intent de conscienciar-nos de la contaminació que els humans provoquem i el mal que estem fent al medi ambient per cobrir les nostres necessitats.

 3. Membres: Eulàlia C. Ona G. Arnau A. Joan S.

  1- Com pots fer que la gent de la teva ciutat estigui contenta? I com que no ho estiguin? (10 punts)
  2- Com pots guanyar diners? I com pots arribar als números vermells?
  3- Que és millor, apujar o abaixar impostos? Per què?
  4- És important vendre carbó i gas al mercat? Per què?
  5- Com pots millorar el subministri d’electricitat? I com empitjorar-lo?
  6- Com pots millorar el medi natural? I com pots empitjorar-lo?
  7- Penses que aquest simulador representa la realitat? Per què?

  1- Per aconseguir que la gent de la ciutat estigui contenta hauríem de rebaixar impostos però no d’una manera excesiva, ja que sinó en quedaríem en nombres vermells, és a dir sense beneficis. També hauríem de preocupar-nos pels serveis de la ciutat: sanitat, llum, gas, educació…
  I finalment intentar tenir sempre una neta agradable i divertida (activitats d’oci i turisme).
  Per aconseguir que no ho estiguin podríem dir que s’hauria de fer tot el contrari: apujar impostos, no preocupar-nos pels serveis de la ciutat, tenir-la contaminada, no respectar la natura…

  2- Podem guanyar diners construint locals d’oci i turisme perquè d’aquesta manera guanyarem grans beneficis. Una altra manera d’aconseguir-ne és apujant els impostos. També adquirir beneficis mitjançant les nostres centrals d’energia, veren el producte que hem aconseguit
  Per arribar als números vermells, hauríem de tenir centrals que no cobrissin les despeses. I no gastar els diners d’una forma accessible, sempre controlant.

  3- És millor abaixar els impostos. Perquè d’aquesta manera tenim els habitants contents, ja que tenim altres edificis que ens aporten beneficis. A vegades si estem escassos de diners els podem apujar i després tornar-los a baixar.

  4- Sí que és important vendre gas i carbó al mercat perquè ens pagues a molt bon preu i d’aquesta manera cobreixes les despeses de les centrals que em utilitzat per trobar aquests productes.

  5- El subministri d’electricitat es pot millorar construint centrals d’energia eòlica, hidroelèctrica i nuclear (encara que contamina molt). Podem empitjorar el subministri d’electricitat no construint centrals generadors d’electricitat.

  6- Podem millorar el medi natural construint boscos, camps naturals i tractar de no pesarós amb la construcció de edifici contaminants.

  7- Nosaltres creiem que sí, representa un simulador de la realitat, per què una ciutat o poble o país… necessiten: energia, natura, parcs, centres, càmpings… per què la gent vagi allà. Però la gent no vol pagar una alta quantitat d’impostos, per això han de pensar que fer per què la gent estigui agust.

 4. 1. Com pots fer que la gent estigui contenta en la teva ciutat? I com que no ho estiguin?
  El que podem fer és baixar els impostos, trobar: gas i carbó, tenir fàbriques i natura a la vegada.

  2. Com pots guanyar diners i com pots arribar a els números vermells?
  Pots guanyar diners trobant gas i carbó i venen-lo, també tenint els impostos a la meitat perquè la gent no marxi però també pagui una xifra raonable.

  3. Que es millor pujar o baixar els impostos? Per què?
  És millor que baixem els impostos, perquè així vindrà més gent encara que paguin poc, però quanta més gen més diners.

  4. És important vendre carbó i gas natural al mercat? Per què?
  És important vendre carbó i gas natural al mercat, sempre i quan tinguis suficient per la teva ciutat. Però sempre mirant que no baixi el preu al mercat.

  5. Com pot millorar el teu subministre de electricitat? I com empitjorar-lo?
  Podem millorar-lo construint fàbriques i empitjorar-lo sense ficar cap lloc amb maquinària.
  Per millorar-lo hem de construir fàbriques i per empitjorar-lo no hem de ficar cap, ni buscar gas ni carbó.

  6. Com pots millorar el medi natural? I com pots empitjorar-lo?
  El medi ambient es pot millor afegint-hi boscos i podem empitjorar-lo de manera que no quedi cap bosc ni riu.

  7. Penses aquest simulador representa la realitat?
  Si, perquè la gent està contenta o trista per coses que en la realitat tampoc t’agraden i actuaries igual.

 5. 1) Com pots fer que els teus ciutadans i ciutadanes estiguin contents o contentes? I que no ho estiguin?
  Construint, reformant, rebaixant les taxes… I perquè no estiguin contents no hem de construir res, pujar molt les taxes…

  2) Com pots guanyar diners? I com pots arribar a perdre’ls?
  Sene reformar les diferents parts del joc pujant les taxes.

  3) Que és millor apujar o abaixar els impostos? Per què?
  Pots aribar a la “bancarrota” pujant molts dels impostos. I si els baixem, al passar de nivell, no guanyes tant, però tothom està content i tens més població.

  4) És important vendre carbó i/o gas natural? Per què? Creiem que sí, ja que així pots guanyar més diners al mercat.

  5) Com pots millorar l’aportació d’electricitat? I empitjorar-lo?
  Construint centrals elèctriques. I empitjorar-lo no construint ninguna, i destruirles.

  6) Que pots fer per millorar el medi natural? I per empitjorar-lo?
  Plantar algun bosc, llocs que fonementin la natura. I per empitjorar-ho has de tallar tots els boscos, construir edificis en llocs naturals (en mig del riu)…

  7) Penses que aquest simulador representa la realitat? Per què?
  Sí, ja que t’ensenya a que la natura i la electricitat són dos punts molt importants al construir una ciutat. I t’ensenya ambè que si vols guanyar diners, no fa falta pujar tant les taxes perquè així tu pots ser ric, has de baixar-les perquè la gent estigui contenta i augmenti la població de la teva ciutat.

 6. 1.Com pots fer que la gent de la teva ciutat estigui contenta i com que no ho estigui.
  La manera que estiguin contents es fer activitats,tinguin zones de turisme,boscos per gaudir,tirar-se en parapent,i la manera que no ho estiguin es posar moltes centrals nuclears,repetin molt les activitats ,pujan molt els impostos,

  2.Com pots guanyar diners i com pots entrar en numeros vermells.
  Pots guanyar diners venent petroli i gas, pujant els impostos, contruint platjes per guanyar turisme, fent activitats.
  Et pots quedar sense diners no tenint impostos, no tenint elecricitat, gas i petroli,

  3.Que es millor pujar o baixar els impostos perque?
  Es millor tenir els impostos moderats ja que sino els ciutadans es queixen i si el tens molt baixos entres en numeros vermells

  4.es important vendre i comprar carbó i gas natural.Si perquè aixi pot haber un bon funcionament de la ciutat,amb el carbó es pot produir electricitat i amb el gas natural poden realitzar tasques de casa els ciutadans.

  5.com puc millorar la electricitat.La pots millorar contruint veniladors de vent o una central elèctrica

  6.compots millorar i empitjorar el medi.El pots millorar construint boscos,camps de conreu.. i empitjorar-lo construint centrals nuclears,electricas,de gas…

  7.penses que aquest simulador es real?Si perquè és com una ciutat analògica on pots construir edificis,centrals,campings…és com a una ciutat real.

 7. El grup del pescao està format per Ferran, Alex, Miguel, Jan i Pau

  1. Jan i Ferran: Per fer que la gent de la ciutat estigui contenta tenim que mantenir els impostos baixos, mantenir la energia alta pero de manera que no afecti al medi ambient. Això es pot aconseguir fents parcs eòlics, que mante el medi ambient, produeix energia i guanyes diners.
  Per fer que la gent estigui enfadada només hem de pujar els impostos i contruir edificis contaminants o bé destuir el boscos.

  2. Per guanyar diners de manera cruel es pujar els impostos al maxim i fer fabriques per tots els llocs posibles i aprofitan les fabriques, vendre gas i petroli i per acabar amb banca rota, podries gastar inconscienment en edificis i no construir coses que et donessin diners, i per tant, cada torn, perdries diners

  3. És millor baixar els impostos, i trobar altres fonts d’ingressos

  4. No es necessita vendre gas o carbó, i posar en risc els nivells d’energia de la teva ciutat. Només has de tenir una bona economia, fent parcs eòlics, fomentant el turisme…etc

  5. Per millorar el subministre d’electricitat, tindries que fer parcs eòlics, plantes de carbó, i posar plantes per extreure gas o carbó, allà on es detecti. Per empitjorar-lo, tindries que, destruir els parcs eòlics, no construir plantes que produissin energia, i no construir plantes d’extracció de gas o carbó

  6. Com pot millorar el medi natural, i com empitjorar-lo (10 punts)
  Per poder millorar el medi natural, podriem plantar boscos, i fer parcs eòlics, ja que així a més a més, produiries energia. Per empitjorar-lo, podries talar tots els boscos, construir una central nuclear, podries destruir totes els hivernacles, i podres construir altres edificis que contaminin.

  7. No representa la realitat, ja que, els edificis no es construeixen tan ràpid, no costen tant poc, per dirigir una ciutat has de construir, i decidir altres coses, per talar arbres o boscos sencers has de tenir la opinió de la gent, hi haurien d’haver eleccions, hi hauria d’aver un parlament…i altres coses que no concorden amb la realitat.
  Però d’altra banda, hi ha algunes coses que, són certes, com per exemple, que has de tenir la població contenta, has de vigilar els diners, has de mirar de tenir recursos suficients, pots crear events. Aquests detalls són els que fan que tot sigui un pél de re més real

 8. Les fases del procés tecnològic:

  Abans de començar les fases del procés tecnològic cal saber perfectament la necessitat:
  Primera fase:
  Descripció i anàlisi del problema corresponent
  Segona fase:
  cal buscar informació sobre el tema corresponent i aplicar-ho al tema del qual estiguem treballant.
  Tercera fase:
  Generació i selecció d’idees. Hem d’agafar apunts de tota la informació que ens sembla pertinent i intentem trobar la millor de les quals hem escollit.
  Quarta fase:
  Hem de discutir les parts de totes les fases del treball pensar-so bé i respondre amb el consentiment de tot el grup
  Cinquena fase:
  repassar el treball que s’ha fet i comprovar que el contingut i l’ortografia siguin correctes i si no és aixir cal repetir el procés tecnològic per millorar-ho.

  Projecte de Pau M. , Xavier R. , Guillem P. , Héctor S. Miguel A.

 9. Aquestes són les nostres respostes:

  1. Com pots fer que la gent estigui contenta en la teva ciutat? I com que no ho estiguin?
  El que podem fer perquè la gent estigui contenta és baixar els impostos i cobrir les seves necessitats, llocs d’oci com la platja, parc natural i també cobrint l’electricitat, utilitzant energies renovables per no contaminar. Per què els nostres habitants no estiguin contents hauríem de pujar els impostos molt i fer coses com destruir la natura, posar centrals naturals al costat la ciutat que contaminen etc…

  2. Com pots guanyar diners i com pots arribar a els números vermells?
  Podem guanyar diners fent coses d’oci per els habitants pujant els impostos sempre i quan siguin raonables per que la gent no se’n vagi de la nostre ciutat. I podem arribar als números vermells construint coses no necessàries i coses que no donin benefici.

  3. Que es millor pujar o baixar els impostos? Per què?
  En part és millor baixa els imposts, encara que paguin menys, més gent vindrà i crec que, és millor més gent i que paguin poc però donant el mateix benefici que si hagués poc gent però paguen uns impostos altíssims.

  4. És important vendre carbó i gas natural al mercat? Per què?
  És important vendre carbó i gas natural al mercat, sempre i quan tinguis suficient per la teva ciutat. Però sempre mirant que no baixi el preu al mercat, ja que guanyaríem menys del que em invertit en tribar aquell producte.

  5. Com pot millorar el teu subministre de electricitat? I com empitjorar-lo?
  El subministre d’electricitat és pot millor construint centrals hidràuliques, eòliques…, tot això són energies renovables que no contaminen. Per empitjorar-lo no hauriem de subministrar energia a la nostre població, osea no construir ni centrals hidràuliques ni eòliques etc.

  6. Com pots millorar el medi natural? I com pots empitjorar-lo?
  Podem millorar el medi ambient, no talant cap bosc i per exemple fent reserves naturals. Podem empitjorar-lo talant tos els boscos i construint fabriques de gas i mines.

  7. Penses aquest simulador representa la realitat?
  Penem que aquest simulador representa la realitat ja que depen de si tu puges o baixes impostos la gent estarà més contenta o menys, o per les coses que construeixes. Representa com si tu fossis l’alcalde d’aquell “terreny” i tinguessis que crear la teva propi ciutat.

 10. Grup: Dalen, Mario, Sergi i Adrià

  Com pot fer perque la gent estigui contenta i com ho podem fer que s’emfadin.
  Perquè la gent estigui contenta has de construir parques de diversió i treure energia neta ademes de tenir boscus perquè i hagi fauna. Perquè s’enfadin hauríem de fer tot el contrari, com per exemple construir centrals nuclears i cobrar-lis molts impostus i destruir tota la vegetació.

  Com pots guanyar diners i com pots arribar a numeros vermells.
  Per poder guanyar diners as de construir centres d’oci per els turistes i fer mines. Per arribar a números vermells hauries de gastar-se tot en patis d’atranccio o fer moltes fabriques que necessiten molta energia.

  Que es millor pujar o baixar els impostos? Perque?
  El millor seria mantenir-l’ós en un punt intermitx perquè així seria just per a totum i no estaríem en bancarrota.

  Es important vendre carbó i gas natural?
  Si perquè consegueixes diners extres per fer mes construccions

  Com pots millorar el suministre de electricitat? I com pots empichorar-los?
  Per millorar el suministre de electricitat hauríem construir centrals elèctriques, com centrals hidràuliques… I podríem empitjorar-lo construint molts edificis que utilitzin molta energia.
  Com pots millorar el medi natural? I com pots empichorar-lo?
  Respectan la natura i podríem empitjorar-ho construin centrals nuclears i derivant els boscus.

  Pensés que aquest simulador simula la realita? Perque?
  Si, pensem que simula realitat ja que pots perdre diners si no guanyes el minim, i tambe estar en bancarrota si es van tots els ciutadans si tens els impostus molt alts. O que necesssites la suficient energia per mantenir la ciutat i els seus parks i fabriques.

 11. Aquestes són les respostes a les preguntes que hem pensat nosaltres:

  1) Pots fer que estiguin contents baixant els impostos i construint coses per què la ciutat millori. Per que no ho estiguin pots pujar molt els impostos i creant coses que no beneficiïn al poble.

  2)Pots guanyar diners pujant impostos, passant de nivell, creant la teva pròpia energia …
  Pots arribar a perdre’ls si contamines la ciutat, si no poses impostos, si compres l’electricitat en canvi de fer-la tu, si destrueixes moltes coses, etc.

  3)Depèn. Si vols guanyar diners és millor pujar-los, però així perdràs població. Si els baixes molt no guanyaràs gaires diners i pots arribar a quedar-te en números vermells. Nosaltres creiem que el millor és pujar-los una mica. Per no perdre molta població no els pujaríem molt, però una mica si perquè d’aquesta manera tindràs menys possibilitats d’acabar sense diners.

  4)Si. Perquè el gas i el carbó costen molts diners.

  5)Es pot millorar l’aportació d’electricitat construint una central i es pot empitjorar gastant-la molt ràpidament o malgastant-la per coses innecessaries.

  6)Pots millorar la natura construint més boscos. La pots empitjorar si crees moltes centrals que contaminin, destruint els boscos…

  7)Si, perquè a la vida real funciona tot així, és a dir, si puges molt els impostos la gent es queixa, si contamines la ciutat també. A la gent li pot agradar o no.

  Laia, Clàudia, Xènia, Carla

 12. 2A. Jan G., Pablo B., Gerard G., Gerard S.

  En la teva ciutat com pots fer perqué els ciutadans es fiquin contents? I per que s’enfadin?
  Baixar els impstos. Pujar impostos i construïr fabricas al costat de la ciutat.

  Com pots guanyar diners? Com pots arribar a numeros vermells?
  Pujant impostos, i també contruïnt granjas i fabricas. Perdem diners baixant els impostos.

  Que es millor baixar o pujar els impostos? Perquè que pasa a la ciutat?
  Es millor baixar els impostos pero no massa, perqué si els posem massa cars la gent s’enfada i si els baixem molt nosaltres no guanyem diners

  Es important vendre carbó i gas natural al mercat? Perquè?
  Si perqué la gent es fica contenta i adamés també guanyas diners

  Com pots millorar el teu suministre de electricitat? I com pots empitjorar-lo?
  Contruïnt molins d’energia.

  Com pots millorar el medi natural? I com pots empitjorar-lo?
  Plantan boscos. Tallan tots els arbres.

  Pensas que aquet simulador representa la realitat?
  Jo crec que s’assembla bastant a a la realitat perqué es com si et sentisis el alcalde, el que mana qie contruï el que escull el impostos…

 13. 1. Com pots fer que la gent de la teva ciutat estigui contenta i com per que no ho estigui?
  -Mantenint baixos els impostos, constuïnt llocs de turisme, tenint un bon abast d’electricitat, mantenir net el medi ambient…
  Per que no ho estigui hem de fer justament el contrari, produïnt poca energia, pujar excessivament els impostos…

  2. Com pots guanyar diners en el joc? Com pots quedar-te en nombres vermells?
  -Pots guanyar diners pujant els impostos, tot i que la gent s’enfadaria i se n’aniria de la ciutat; pots muntar un petroler, que t’aporta beneficis.
  Pots quedar-te en nombres vermells tenint poc abast d’energia i haver de comprar gas i carbó; també si no controles els gastos.

  3. Que és millor, pujar o baixar els impostos? Per què?
  -El millor és mantenir-los a un 20%, perquè la gent ho troba just i alhora et dóna un marge de beneficis.

  4. És important vendre carbó i gas natural? Per què?
  -Si, en cas de que et sobri, perquè t’aporta beneficis econòmics.

  5. Com pots millorar el subministre d’electricitat? Com pots empitjorar-lo?
  -Pots millorar-lo creant fonts d’energia que no utilitzin cap font no renovable, compte exemple una granja eòlica, una central hidroelèctrica… Pots empitjorar-lo tenir molts gastos d’energia i poc abast.

  6. Com pots millorar el medi natural? Com pots empitjorar-lo?
  -Usant fonts d’energia renovables com granges eòliques, centrals hidroelèctriques o centrals tèrmiques. Podem empitjorar-lo creant centrals nuclears, petroleres, aeroports… Sense cap bosc o son aque aporti un aire més net.

  7. Penses que aquest simulador representa la realitat?
  -Pensem que s’assembla, degut a que quan construeixes algo triga uns dies, que la gent necessita elements per viure, que l’aire es contamina, pots guanyar diners o arruïnar-se…

 14. 1.En la teva ciutat com pots fer que la ciutat estigui contenta? I com que no ho estiguin?
  Pots fer que estiguin contents afegint boscos, baixant els impostos (15%), col·locant activitats d’oci (estacions d’esquí, platges, càmpings, …) i afegint algunes centrals elèctriques.
  Pots fer que no estiguin contents, posant moltíssimes fàbriques i molt poca natura. També pujant els impostos al màxim (100%) o bastant alts.
  2.Com pots guanyar diners i com pots arribar als nombres vermells?
  Pots guanyar diners apujant els impostos, però això repercutirà a la població. Podem arribar als nombres vermells comprant molts edificis i tenint els impostos molt baixos.
  3.Què és millor pujar o baixar els impostos? Per què?
  Depèn del l’objectiu que tinguis en ment.
  Si vols construir molts edificis, els hauràs d’apujar per aconseguir molts diners, però has de tenir en compte que la població estarà menys contenta, perquè els impostos seran molt alts.
  Si vols que la població estigui molt contenta, hauràs d’abaixar els impostos, però això repercutirà a la construcció d’edificis.
  4. És important vendre carbó i gas natural al mercat? Per què?
  Si la teva economia està molt malament, és molt important vendre carbó i gas natural al mercat, ja que així guanyes diners i pots evitar caure en el nombres vermells. Si la teva economia està molt bé, pots vendre i guanyar més diners, però no és indisspensable.
  5.Com pots millorar el teu subministre d’electricitat, i com el pots empitjorar?
  Pots millorar el subministre d’electricitat afegint centrals energètiques, hidroelèctriques i eòliques. Has de tenir en compte que ho has de compensar amb anar afegint boscos i camps.
  Ho pots empitjorar no posant cap central energètica.
  6.Com pots millorar el medi natural, i com pots empitjorar-lo?
  El medi natural es pot millorar afegint boscos. Però compte, que si n’hi afegeixes molts et quedaràs sense espai per les fàbriques necessàries. El pots empitjorar no afegint cap bosc ni parc natural i afegint-hi moltes fàbriques, d’aquesta manera l’ambient es contamina i fa malbé tota la vegetació.
  7.Penses que aquest simulador representa la realitat? Per què?

  Marta: jo penso que aquest simulador, en gran part representa la realitat, per exemple si tu poses més arbres a la ciutat la gent estarà mes contenta, o també, si poses més fàbriques la ciutat es contaminarà més. En això si que representa la realitat, i també en moltes altres coses més. Però en altres aspectes no, com per exemple, d’un dia per l’altre no et puja la població, o també, construir més o menys granges no et fa pujar més el nombre d’habitants. Però això jo crec que son parts d’un joc. Aquest joc m’ha agradat molt i crec que es molt propens a la realitat.

  Júlia: a mi aquest simulador m’ha semblat que representa la realitat, ja que, és bastant real que ,una ciutat sense electricitat i amb contaminació no té a la població gaire contenta, i el mateix passa amb els impostos.
  També es real que posant llocs de diversió, com pot ser una estació d’esquí, venen més turistes, i per tant la població creix per moments. Trobo que perquè s’acabi d’assemblar més a la realitat hi haurien d’haver més edificis, com hospitals, escoles i coses semblants, ja que això és el que realment trobem a quasi tots els pobles i ciutats. M’ha semblat un joc molt entretingut i educatiu i em sembla un bon joc per a treballar en l’assignatura de tecnologia.

  Alejandra: Em sembla que el simulador representa la realitat de manera certa i de manera falsa. Que si posem més boscos a la gent li agradara més, però si fem alguna cosa que no toca, com pujar els impostos, la població augmenta sense cap mena de sentit.

  Elena: em sembla fals, però a la vegada vritat, perquè si pujem els impostos la població no augmentara, però si posem fabriques d’electricitat, la població augmenta en aquesta cas si es cert.

 15. Membres: Eva C., Lucila C., Laura B. i Anaïs L.

  1) Com pots fer que els teus ciutadans i ciutadanes estiguin contents o contentes? I que no ho estiguin?
  En la teva ciutat pots fer feliç la gent, però pot resultar complicat. Als ciutadans els hi agrada que les tasses no siguin molt altes, la construcció de càmpings i espais naturals.

  2) Com pots guanyar diners? I com pots arribar a perdre’ls?
  Per guanyar diners has de pujar les tasses, però això farà que perdis habitants ja que no els hi agrada. En canvi, per perdre’ls has de començar a construir edificis totalment inecessaris.

  3) Que és millor apujar o abaixar els impostos? Per què?
  El millor és baixar-los perquè aixó farà que els habitants es quedin i augmentis de població.

  4) És important vendre carbó i/o gas natural? Per què?
  Sí que ho és. Vendre’ls farà que augmentis de diners, però has també has de vigilar que no baixi el preu del mercat.

  5) Com pots millorar l’aportació d’electricitat? I empitjorar-lo?
  Per estar bé el subministre d’electricitat s’ha de mantenir en la zona groga de la barra“Subministre d’electricitat” mitjançant les plantes d’electricitat.

  6) Que pots fer per millorar el medi natural? I per empitjorar-lo?
  Per milloran-lo simplement l’has de respectar, no has d’eliminar-lo per contruir noves edificacions. Per empitjorar-lo has de fet justament el contrari: destruir-lo. A la població els hi agrada molt el medi, és millor respectar-lo. Per saber si vas bé del medi has de mirar la barra situada abaix de la d’electricitat, si veus que s’acosta a la franja verda vas bé.

  7) Penses que aquest simulador representa la realitat? Per què?
  Representa bastant bé la realitat, ja que controles moltes coses: els diners de la ciutat, el medi, la producció d’electricitat, etc. Però s’ha de tenir en compre que en una ciutat no es pot millorar o empitjorar tan ràpidament com ho fiquen al joc.

 16. ELECTRO CITY

  1.En la teva ciutat com pots fer que la ciutat estigui contenta? I com que no ho estiguin?
  Pots fer que estiguin contents afegint boscos, baixant els impostos (15%), col·locant activitats d’oci (estacions d’esquí, platges, càmpings, …) i afegint algunes centrals elèctriques.
  Pots fer que no estiguin contents, posant moltíssimes fàbriques i molt poca natura. També pujant els impostos al màxim (100%) o bastant alts.
  2.Com pots guanyar diners i com pots arribar als nombres vermells?
  Pots guanyar diners apujant els impostos, però això repercutirà a la població. Podem arribar als nombres vermells comprant molts edificis i tenint els impostos molt baixos.
  3.Què és millor pujar o baixar els impostos? Per què?
  Depèn del l’objectiu que tinguis en ment.
  Si vols construir molts edificis, els hauràs d’apujar per aconseguir molts diners, però has de tenir en compte que la població estarà menys contenta, perquè els impostos seran molt alts.
  Si vols que la població estigui molt contenta, hauràs d’abaixar els impostos, però això repercutirà a la construcció d’edificis.
  4. És important vendre carbó i gas natural al mercat? Per què?
  Si la teva economia està molt malament, és molt important vendre carbó i gas natural al mercat, ja que així guanyes diners i pots evitar caure en el nombres vermells. Si la teva economia està molt bé, pots vendre i guanyar més diners, però no és indisspensable.
  5.Com pots millorar el teu subministre d’electricitat, i com el pots empitjorar?
  Pots millorar el subministre d’electricitat afegint centrals energètiques, hidroelèctriques i eòliques. Has de tenir en compte que ho has de compensar amb anar afegint boscos i camps.
  Ho pots empitjorar no posant cap central energètica.
  6.Com pots millorar el medi natural, i com pots empitjorar-lo?
  El medi natural es pot millorar afegint boscos. Però compte, que si n’hi afegeixes molts et quedaràs sense espai per les fàbriques necessàries. El pots empitjorar no afegint cap bosc ni parc natural i afegint-hi moltes fàbriques, d’aquesta manera l’ambient es contamina i fa malbé tota la vegetació.
  7.Penses que aquest simulador representa la realitat? Per què?

  Marta: jo penso que aquest simulador, en gran part representa la realitat, per exemple si tu poses més arbres a la ciutat la gent estarà mes contenta, o també, si poses més fàbriques la ciutat es contaminarà més. En això si que representa la realitat, i també en moltes altres coses més. Però en altres aspectes no, com per exemple, d’un dia per l’altre no et puja la població, o també, construir més o menys granges no et fa pujar més el nombre d’habitants. Però això jo crec que son parts d’un joc. Aquest joc m’ha agradat molt i crec que es molt propens a la realitat.

  Júlia: a mi aquest simulador m’ha semblat que representa la realitat, ja que, és bastant real que ,una ciutat sense electricitat i amb contaminació no té a la població gaire contenta, i el mateix passa amb els impostos.
  També es real que posant llocs de diversió, com pot ser una estació d’esquí, venen més turistes, i per tant la població creix per moments. Trobo que perquè s’acabi d’assemblar més a la realitat hi haurien d’haver més edificis, com hospitals, escoles i coses semblants, ja que això és el que realment trobem a quasi tots els pobles i ciutats. M’ha semblat un joc molt entretingut i educatiu i em sembla un bon joc per a treballar en l’assignatura de tecnologia.

  Alejandra: Em sembla que el simulador representa la realitat de manera certa i de manera falsa. Que si posem més boscos a la gent li agradara més, però si fem alguna cosa que no toca, com pujar els impostos, la població augmenta sense cap mena de sentit.

  Elena: em sembla fals, però a la vegada veritat, perquè si pujem els impostos la població no augmentarà, però si posem fabriques d’electricitat, la població augmenta .En aquest cas sí que és cert.

Deixa un comentari